Clubexamen

 

Op 3 april namen 6 leden deel aan het eerste clubexamen van het jaar. Na een intensieve en lange voorbereiding slaagden ze allemaal. Quinten en Lucas hebben nu een rood-zwarte gordel en mogen in november naar Antwerpen om het examen voor zwarte gordel af te leggen. Proficiat aan allen!Stage zelfverdediging met Pascal Van Tomme

 

Op 1 februari kreeg de club het bezoek van oud-trainer Pascal Van Tomme (4de dan hapkido, 2de dan taekwondo). De leden kregen tijdens deze stage verschillende oefeningen te zien: zelfverdediging tegen stoottechnieken, bevrijdingstechnieken, drukpunten, gewrichtsklemmen en zelfverdediging tegen messen.

 

Het werd een leerrijke ervaring die enorm gesmaakt werd door zowel lage als hoge gordels. Pascal beloofde ons ook om nog eens terug te komen voor een nieuwe training.  

Weer succes op het danexamen

 

Op zondag 27 mei trokken Joran & Mathias een jaar na het behalen van hun zwarte gordel opnieuw naar Antwerpen; dit keer voor hun examen voor 2de Dan.

 

Veel minder nerveus dan het jaar voordien legden zij een fantastisch examen af en mogen zich dus als 13 -en 14-jarige houder noemen van de tweede dangraad.

 

Binnen 2 jaar keren zij ongetwijfeld terug voor de volgende stap in hun taekwondoloopbaan, het examen voor 3de Dan.

 

Proficiat!

Kid's Cup 2018


Op 14 april namen 4 van onze jongste leden deel aan de Kid's Cup; een tornooi georganiseerd door Sin Nyon uit Oudenaarde. Daar konden ze per poule sparren tegen leden van andere clubs. Allemaal wonnen ze op zijn minst één van de twee kampen en Oliwier slaagde erin om beide kampen naar zijn hand te zetten. Behalve de opgedane ervaring komen deze kampers naar huis met een bronzen, twee zilveren en een gouden medaille.

Een dikke proficiat!!
Shane slaagt voor 6de Dan


Op zondag 19 november legde Shane zijn danexamen af voor zesde dan voor de jury van de Vlaamse Taekwondo Bond. Na een intensieve voorbereiding slaagde hij hierin met behulp van zijn partner, Sammy. Hierdoor behoort hij nu tot een select kransje van taekwondobeoefenaars die zo'n hoge graad behaalde. Met zijn 30 jaar is Shane wel met voorsprong de jongste.Joran & Mathias behalen hun zwarte gordel


Op zondag 21 mei stonden Joran & Mathias voor het grootste moment uit hun voorlopige taekwondocarrière. In Wommelgem legden ze hun danexamen af voor de jury van de Vlaamse Taekwondo Bond.


Na enkele weken van intensieve voorbereidingen slaagden ze zonder problemen & mogen zich vanaf nu zwarte gordel taekwondo noemen.


Na Shane, Sammy en Jordy  zijn zij zwarte gordel nummer 4 & 5 in onze club.

 

Proficiat!

VTB-training met het topsportteam


Met een groep van 15 leden trokken we naar de laatste VTB-training van het seizoen. Wereldkampioen Jaouad Achab gaf de gezamenlijke opwarming en sparringtraining aan de aanwezige zwarte gordels. Andere toppers zoals Raheleh Asemani (5de op de Olympische Spelen) & Salaheddine Bensaleh (ex-Europees Kampioen) namen de training van de andere aanwezigen voor hun rekening.

Het was een leerrijke training én een unieke kans met deze toppers op de foto te kunnen.International Hennuyère Cup


Voor het eerst in meer dan 5 jaar nam Kukkiwon Bredene deel aan een officieel tornooi. In Frameries werd gekampt om de medailles op de 'International Hennuyère Cup'.

Maar liefst 11 leden stonden op scherp om het beste van zichzelf te geven.


Alle 11 zijn ze een ervaring rijker, hebben ze geproefd dat er mogelijkheden zijn naar de toekomst toe én hebben ze vooral een plezante dag achter de rug.

Onze prijzenkast werd gevuld met 1 zilveren en 6 bronzen medailles.


Proficiat Joran, Mathias, Lucas, Lysander, Tim, Jonathan, Neal, Ennis, Quinten, Parsival en Tim.Kid's cup


Gisteren werd een belangrijke dag voor 10 leden van onze club. Voor het eerst in jaren namen we nog eens deel aan een wedstrijd. We trokken daarvoor naar Oudenaarde voor een interclub, georganiseerd door de collega's van Sin Nyon.


Het werd een fantastische dag voor Kukkiwon want we wonnen 14 van de 19 wedstrijden. Onze prijzenkast werd gevuld met 6 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille:


Quinten Rosselle (goud)

Lucas Willem (goud)

Kacper Kondracikowski (goud)

Gianni Delrue (goud)

Lysander Versweyveld (goud)

Parsival Versweyveld (goud)

Mathias Willem (zilver)

Nina Velthof (zilver)

Joran Dhont (brons)

Ennis Breijne (4de plaats)


Ondanks het feit dat we de laatste jaren aan geen wedstrijd meer hebben deelgenomen, hebben we toch bewezen dat we ons nog altijd kunnen meten met andere clubs. Foto's volgen...