Joran & Mathias behalen hun zwarte gordel

 

Op zondag 21 mei stonden Joran & Mathias voor het grootste moment uit hun voorlopige taekwondocarrière. In Wommelgem legden ze hun danexamen af voor de jury van de Vlaamse Taekwondo Bond.

 

Na enkele weken van intensieve voorbereidingen slaagden ze zonder problemen & mogen zich vanaf nu zwarte gordel taekwondo noemen.

 

Na Shane, Sammy, Jordy & Charlotte zijn zij zwarte gordel nummer 5 & 6 in onze club.

Proficiat!

VTB-training met het topsportteam

 

Met een groep van 15 leden trokken we naar de laatste VTB-training van het seizoen. Wereldkampioen Jaouad Achab gaf de gezamenlijke opwarming en sparringtraining aan de aanwezige zwarte gordels. Andere toppers zoals Raheleh Asemani (5de op de Olympische Spelen) & Salaheddine Bensaleh (ex-Europees Kampioen) namen de training van de andere aanwezigen voor hun rekening.

Het was een leerrijke training én een unieke kans met deze toppers op de foto te kunnen.

 

 

International Hennuyère Cup

 

Voor het eerst in meer dan 5 jaar nam Kukkiwon Bredene deel aan een officieel tornooi. In Frameries werd gekampt om de medailles op de 'International Hennuyère Cup'.

Maar liefst 11 leden stonden op scherp om het beste van zichzelf te geven.

 

Alle 11 zijn ze een ervaring rijker, hebben ze geproefd dat er mogelijkheden zijn naar de toekomst toe én hebben ze vooral een plezante dag achter de rug.

Onze prijzenkast werd gevuld met 1 zilveren en 6 bronzen medailles.

 

Proficiat Joran, Mathias, Lucas, Lysander, Tim, Jonathan, Neal, Ennis, Quinten, Parsival en Tim.

 

 

Ledenstop

 

Kukkiwon Bredene is genoodzaakt een ledenstop in te lassen. Door het groot aantal leden én het bijbehorende plaatsgebrek kunnen we voorlopig geen nieuwe leden meer toelaten in de club. Het is wachten op de nieuwe trainingszaal van de gemeente (voorzien september 2017). Hierdoor probeert het trainersteam de kwaliteit van de trainingen te garanderen.

 

Nieuwe regeling zondagtraining

 

Momenteel is onze club 'hot' en zijn er op elke training een massa leden aanwezig. Dit kunnen we natuurlijk alleen maar toejuichen. Jammer genoeg moeten we wachten op de nieuwe zaal en is onze plaats op woensdag en zondag erg beperkt.

 

Met het oog op het komende clubexamen (eind november) is beslist om op zondag 2 van 3 trainingen te verdelen. De ene week zal er training zijn voor mensen tot en met geel/groen. De andere week voor mensen vanaf groen. De derde training blijft open voor iedereen. Op die manier hopen we iedereen zo goed mogelijk voor te bereiden op het examen én zal er ruimte genoeg zijn om alle onderdelen van taekwondo te behandelen. Op woensdag en vrijdag blijft de training open voor iedereen.

 

De planning voor de komende maanden vind je bij 'Kalender'.

 

Kid's cup 2016

 

Gisteren werd een belangrijke dag voor 10 leden van onze club. Voor het eerst in jaren namen we nog eens deel aan een wedstrijd. We trokken daarvoor naar Oudenaarde voor een interclub, georganiseerd door de collega's van Sin Nyon.

 

Het werd een fantastische dag voor Kukkiwon want we wonnen 14 van de 19 wedstrijden. Onze prijzenkast werd gevuld met 6 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille:

 

Quinten Rosselle (goud)

Lucas Willem (goud)

Kacper Kondracikowski (goud)

Gianni Delrue (goud)

Lysander Versweyveld (goud)

Parsival Versweyveld (goud)

Mathias Willem (zilver)

Nina Velthof (zilver)

Joran Dhont (brons)

Ennis Breijne (4de plaats)

 

Ondanks het feit dat we de laatste jaren aan geen wedstrijd meer hebben deelgenomen, hebben we toch bewezen dat we ons nog altijd kunnen meten met andere clubs. Foto's volgen...

 

Kukkiwon Cup stijl

 

Op vrijdag 11 december organiseerde onze club voor het eerst sinds 2007 nog eens haar clubtoernooi stijl. Negen gemotiveerde leden gaven het beste van zichzelf in de verschillende stijlonderdelen: individueel, in paar en in team. Het niveau lag, vooral in het individuele onderdeel, erg hoog. De inspanningen van de laatste weken hebben dus hun vuchten afgeworpen. Dit zijn de resultaten:

 

Individueel poule 1:

Goud: Nina Velthof

Zilver: Quinten Rosselle

Brons: Lucas Willem

 

Individueel poule 2:

Goud: Mathias Willem

Zilver: Gianni Delrue

Brons: Kacper Kondracikowski

 

Individueel poule 3:

Goud: Clara Piette

Zilver: Joran D'Hont

Brons: Els Willem

 

Paarloop:

Goud: Joran D'Hont & Clara Piette

Zilver: Mathias Willem & Kacper Kondracikowski

Brons: Gianni Delrue & Nina Velthof

 

Team:

Goud: Kacper Kondracikowski, Gianni Delrue & Nina Velthof

Zilver: Els, Mathias & Lucas Willem

 

 

 

 

Kukkiwon Cup 2015

 

Voor de vierde keer organiseerde onze club haar eigen clubtoernooi. Op die manier konden we onze leden nog meer motiveren en laten kennismaken met het wedstrijdgebeuren in al haar aspecten. Het werd een fantastische dag met veel knappe wedstrijden, gepaard gaande met het nodige respect voor elkaar.

Dit zijn de resultaten:

 

Poule 1: Goud - Ennys Breijne

Zilver - Quinten Rosselle

Brons - Aaron Troch

 

Poule 2: Goud - Gianni Delrue

Zilver - Kacper Kondracikowski

Brons - Lucas Willem

 

Poule 3: Goud - Mathias Willem

Zilver - Joran D'Hont

 

 

Poule 4: Goud - Tim Dedrie

Zilver - Els Willem

Brons - Elise Vermeersch

 

Poule 5: Goud - Akira Nowak

Zilver - Mathieu Rzepa

Brons - Ruben Neves

 

Kacper Kondracikowski kreeg voor zijn glansprestatie op het toernooi ook de trofee 'Kukkiwon Talent'.